Daily Current Affairs 2022 | Today Current Affairs in English

Daily Current Affairs 2022 – Current affairs have a special role in government job exams and other competitive exams. Questions coming in the examination such as what incident has happened in the country and abroad or when and where and when it has been launched, similar questions are called current affairs. Many examinations are organized every year by the Government of India, in which current affairs play an important role, such as police, railway, banking, army and other competitive examinations, how are we providing current in Hindi on this page, this current affair will be on this page for 1 month. | Stay connected with this page for daily current affairs..

Daily Current Affairs

Government Jobs Whatsapp Group Link - Jobs Tamilan | Government Jobs |  Private Jobs | Latest Jobs News | Daily Jobs Update

Current Affairs – 23 September 2022 

Question 1 – Whom has the Government of India recently appointed as the new trustee of the Prime Minister’s Care Fund?

Answer – Ratan Tata|

Question 2 – ADB has estimated the GDP growth rate in India to be what percent in 2022-23?

Answer – 7 percent

Question 3 – In which state Adani Ports has got the Tajpur port project worth Rs 25000 crores?

North West Bengal

Question 4 – Which Indian person has become the oldest person to swim across the North Channel?

Answer – Elvis Ali

Question 5 – With whom has the NCC signed an agreement to eliminate plastic pollution?

Answer – UNEP

Question 6 – Which state government has extended the casual leave of its police?

Answer – Government of Maharashtra

Question 7 – Who has topped the ICC T20I batting rankings recently?

Answer – Mohammad Rizwan

Question 8 – Indian Army will train the commando recruits of which state police?

Answer – Assam

Question 9 – Where has the first floating exhibition been inaugurated recently?

Answer – Imphal

Question 10 – Where has India’s first Dungong Conservation Reserve been notified?

Answer – Tamil Nadu

Current Affairs – 22 September 2022 

Question 1:- Which state government will invest Rs 261 crore for the livelihood action plan?

Answer – Government of Odisha

Question 2 – Which state of Uttar Pradesh has been declared as the SCO Tourism and Cultural Capital?

Answer – Varanasi

Question 3 – In which state of India the multiplex has opened for the first time?

Answer – Srinagar

Question 4 – In which Indian state AdaniGreen has recently started 325 MW wind power project?

Answer – Madhya Pradesh |

Question 5 – ADog has acquired Figma Design Platform for how many dollars?

Answer – $20 million

Question 6 – The Lieutenant Governor of which state has recently launched the community policing initiative “We Care”?

Answer –  North Delhi

Question 7 – Defense Minister Rajnath Singh has gone on a 3-day official visit to this country?

Answer – North Egypt

Question 8 – Recently which country has emerged as the biggest leader of Sri Lanka overtaking China?

Answer – North India

Question 9 – Cricketer Rubel Hossain, who announced his retirement from Test cricket, is a player from which country?

Answer – Bangladesh 

Question 10 – The recently held Global Clean Energy Forum is going to be represented by Scion

Answer – Dr Jitendra Singh

Question 11 – Where has Army Chief Manoj Pandey inaugurated the “Kargil International Marathon”?

Answer – Ladakh

Question 12 – Which state’s cabinet has decided to legalize liquor?

Answer – Manipur

Question 13 – Which country has changed the name of its country’s capital?

Answer – North Kazakhstan

Question 14 – Recently which state’s work department has launched mobile attendance application?

Answer – Nagaland

Question 15 – Which language film has recently been nominated for “Chello Show” Oscar 2023?

Answer – Gujarati language